Technisch info Koeltechniek

Technische info Koeltechniek,   gereedschappen voor de koel / Airconditioning monteurs

Wat is koeltechniek?

Koeltechniek is een verzameling van technische oplossingen om koelruimtes, voorwerpen en stoffen af te koelen en koel te houden, door er warmte aan te onttrekken en deze op een andere plaats weer af te geven.

Warmtepomp Airco of koelmachine

Warmtepompen en koelkasten verschillen doordat een warmtepomp gemaakt is om iets op te warmen of warm te houden terwijl een koelmachine gemaakt is om iets af te koelen. In essentie is een koelmachine Airconditioning ook een warmtepomp.

Het "hart" van een koel / airco systeem is een warmtepomp: de koelende werking berust op de verdamping van een vloeistof in de verdamper door het vernevelen van de vloeistof waarbij verdampingswarmte aan de omgeving wordt onttrokken. De damp wordt in een compressor weer samengeperst en daarna vloeibaar gemaakt onder het vrijkomen van warmte die via een warmtewisselaar of buizenstelsel in de vorm van een rooster (de condensor) aan de omgeving wordt afgegeven. 

Aanvankelijk werd als koudemiddel ammoniak, zwaveldioxide of methylchloride gebruikt, later veelal chloorfluorkoolstofverbindingen(CFK's) zoals Freon R-12, R-22, R502. Toen men zich bewust werd van de schadelijke werking hiervan op de ozonlaag zijn deze verboden. Tegenwoordig wordt gebruikgemaakt van andere koudemiddelen, HFK's (fluorkoolwaterstoffen) zoals R-134a en alkanen zoals propaan. De nu nog alom gebruikte term "freon" voor koudemiddelen is sinds de invoering van HFK's niet meer correct.

Airconditioning hoog rendament R32 koelmiddel

Het koudemiddel R-32 heeft namelijk een lager GWP (Global Warming Potential) dan traditionele koudemiddelen, zoals R-410A en een hoog energierendement. Hierdoor is er minder koudemiddel benodigd. Goed voor het milieu dus! -uitstoot passen bovendien goed bij de doelen van de nieuwe Europese F-gas regelgeving.

Gereedschappen voor de koeltechniek of Airco techniek

koeltechnisch-gereedschappen.nl verkoopt al 25 jaar diverse merken Airconditioning van verschillende capaciteiten, op onze website vind u  Airco wandmodellen, Multisplit, Vloer of plafond onderbouw, Casette modellen, Kanaal modellen,  . Ook verkoopt koeltechnisch-gereedschappen.nl een groot assortiment koeltechnische gereedschappen, voor de koel monteur of airco monteur, zo hebben we complete vacuumpompen 1 of 2 traps, Afpompunits, meetgereedschappen, handgereedschappen, manifoldsets, optrompset voor koelleiding, leidingsleutelsets, buigveren, isolerende foamtape etc.

Koeltechnisch en Airconditioning Gereedschap koopt u vanzelfsprekend niet te duur, neem daarom een kijkje op onze online gereedschap shop. 95% op eigen voorraad tegen de laagste prijs kopen.

       

Vacuumpompen , Afpompunit kopen?

Vaak word de vraag gesteld is deze geschikt voor R32 , maar vacumeren is bedoeld voor lucht en vocht uit de installatie te halen, heeft u een storing [BV lekkage] waar R32 in zit dan moet u de installatie leeg halen met een afpompunit en afpersen met stikstof om de lek te zoeken , tevens is het niet aan te raden om R32 bij te vullen, R32 is een menggas en moet u de installatie met nieuw gas opnieuw vullen. Dus vacumeren is bedoeld om lucht en vocht uit de installatie te halen en heeft niks met de soort koelmiddel te maken wat er in zit, Dit is wel van toepassing bij een afpompunit waar u de R32 mee uit de installatie haald.

© 2015 - 2024 Goedkope koeltechnisch gereedschappen , koeltechnisch-gereedschappen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel